Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

Вашето име

Вашето презиме

Вашата е-пошта*

Вашиот телефон

Вашата порака

Испрати ја пораката на твојот маил Бидете навремено информирани за најновите акции и промоции во Медикал Центар
promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Декомпресија на 'рбет со новиот...

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Медицински транспорт

Повеќе

Декомпресија на 'рбет со новиот апарат Triton

Потполно безболно неоперативно решение при лечење на сите видови болки на вратот и лумбалниот дел на рбетот.

Акутната и хронична болка во долниот дел од ’рбетот се една од најчестите медицински проблеми и причини за онеспособеност на илјадници луѓе нормално да функционираат. Според клинички истражувања, дури 80% од луѓето во еден момент од животот ќе искусат болка во долниот дел од р'бетот.

Еден од методите на третман на хронична болка во ’рбетот е екстензија или уште позната како декомпресија. Тоа е тераписка и превентивна техника која се користи во физикалната медицина и рехабилитација за истегање на ’рбетот со механичка сила за да се намали болката, нарушената циркулација, намалената еластичност на меките ткива на рбетот, нарушената трофика и патолошкото дразнење на неврорецепторниот апарат. Овој метод се препорачува во случаи на:

  • Ишијалгија (ишијас) од разни причини
  • Дегенерација на дискус
  • Полидископатија
  • Спондилоза и спондилоартроза
  • Фасет синдром
  • Лумбална и вратна радикулопатија
  • Вртоглавици и главоболки

Triton

По претходно направена дијагностика (РТГ или МР на заболениот сегмент од 'рбетот)  и по преглед и проценка од страна на физијатар се спроведуваат одреден број на третмани.

Eдинствени во Македонија, стручниот тим на ПРОМЕДИКА МЕДИКАЛ е на располагање да Ви помогне во ослободување од болката со најсовремениот револуционерen апарат ТРИТОН. Декомпресивната терапија се изведува од исклучително стручен тим на компјутерски контролирани апарати и претставува потполно безболна метода. 

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти