Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Медицина

Телефон: 2 3248 434

Моб: 071 371 866

Факс: 02 3248 401

Вашето име

Вашето презиме

Вашата е-пошта*

Вашиот телефон

Вашата порака

Испрати ја пораката на твојот маил
promedika logo

пребарај

Vitala™ - НОВО

Центар за третман на рани и стома

Повеќе

 

Vitala™ - НОВО

Vitala™ Continence Control Device (CCD) е единствено неинвазивно помагало за стома кое им овозможува на колостомистите да менаџираат со својата колостома без каиш или иригација.  Vitala™ CCD медицинско помагало за една употреба и се носи заедно со  ConvaTec SUR-FIT Natura® леплива плочка, до 8h. Со употреба може да се почне 6-12 недели по оперативниот зафат.
Vitala™ CCD работи на тој начин што ја затвора стомата и спречува ослободување на столицата, истовремено дозволувајќи ослободување на гасови низ интегрираниот деодориран филтер.

Предности:
  • елиминира потреба од носење на регуларната стома кесичка за пролонгиран период од денот и тоа секој ден
  • ја намалува звучноста на гасовите кои се придружни моменти при носење на регуларната стома кесичка
  • дискртетниот ниско профилен дизајн овозможува присуството на стомата да е помалку забележливо.
ИНДИКАЦИИ:

Vitala™  е стома помагало за една употреба кое индицирано за употреба исклучиво кај пациенти со дефинитивна колостома во комбинација со ConvaTec SUR-FIT NATURA® лепливи плочки 45 и 57 мм skin barrier.

КОНТРАИНДИКАЦИИ:


Vitala™ не е дозволено да се употребува кај индивидуии со илеостома и уростома или пак колостома која не е дефинитивна
  • не е дозволена за употреба кај индивидуии со колостома и подолга историја на хронично течна столица
  • не е дозволена употреба кај индивидуии со дефинитивна колостома кои имаат протурзија(пропаѓање) на колостомата поголемо од 2 цм.
  • не е дозволена употреба со други типови на ConvaTec плочки,исклучиво со  SUR-FIT NATURA® WARNINGS:
  • не е дозволена употреба на  Vitala™ во првите 6 недели по оперативниот зафат  .
Видео презентација за апликација на производот

Повеќе информации за производот на интернет страната на производителот

ConvaTec-САД