Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Психологија и психотерапија

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Психологија и психотерапија

Во кабинетот за психологија како семеен и системски советник самостојно работи дипломиран психолог со стекнато знаење и сертификати и во други психотерапевтски правци. Тој е во соработка со педијатар, неуропедијатар, психијатар, гинеколог како и со останатите специјалисти се со цел да се оправда довербата на пациентот и да му се обезбеди најсоодветен третман.

Психологот врши:

 • Систематски прегледи, во склоп со останатите прегледи кои влегуваат во соодветниот пакет;
 • Психолошко советување на деца и возрасни во областа на менталното здравје, негово зачувување и унапредување;
 • Индивидуална психотерапија;
 • Психотерапија и советување на парови, деца и семејства;
 • Психолошко тестирање и експлорација на личноста;
 • Стрес редуктивни методи (при состојби на страв, анксиозност, фобии, стрес, паника);
 • Учење на техники на дишење и релаксација;
 • Психолошка подготовка за соочување со дијагноза;
 • Психоедукативен третман во предоперативниот и постоперативниот период;
 • Психолошко советување и помош при страв од медицински интервенции;
 • Психолошко советување и подготовка пред, за време на бременост и по породување;
 • Психолошко советување на адолесценти и помош за професионална ориентација;
 • Психолошки советувања од областа на сексуалното воспитување кај адолесценти, како и советувања во состојба на криза и други пореметувања во таа возраст;
 • Психолошки советувања при проблеми со комуникација, конфликтни ситуации на работно место или во семејството;
 • Психоедукација и програми за личен раст и развој.

ОСАМЕНОСТ-ОД БОЛКА ДО КРИК ЗА ПОЗИТИВНИ ЧУВСТВА (PDF)

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти